2290 forintos célár érkezett a BIF részvényeire

2018. november 9. 12:56    
nyomtatás
 
20 milliárd forintos hitelkeretet kapott a BIF az MFB-től - jelentette be a héten a társaság. A hírre nem változtatott az MKB Bank elemzője a BIF részvényeire vonatkozó célárán, a 12 havi célár továbbra is 2290 forint, ami 13 százalékkal van a jelenlegi árfolyam felett.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Az MKB Bank elemzője szerint a megállapodás segíti majd a már bejelentett projekteket, például a Harsánylejtő projektet, a Bajcsy-Zsilinkszy irodaépület fejlesztését és néhány hotelfejlesztést. Ezekkel a feltételezésekkel élve a kiadható terület 43 ezer négyzetméterről 73 ezer négyzetméterre növekszik majd 2020 végére és több bevétel folyik majd be az ingatlanokból és hotelekből.

A társaság nemrég véghezvitt 5,74 milliárd forintos tőkeemelése és a bejelentett hitelkeret megkönnyíti a projektek kivitelezését, az MKB Bank elemzője összesen 15 milliárd dolláros beruházással számol a modelljében.

Az elmúlt hetekben több hír is volt, ami a befektetők érdeklődésére számot tarthatott - áll az elemzésben. A SZIT-törvény változott, már nem követeli meg a nettó eredmény 90 százalékára rúgó osztalék kifizetését, de BIF kiállt amellett, hogy 90 százalékon fogja tartani az osztalékfizetési rátát. Ez racionális cselekedet az elemző szerint, mert a befektetők szemében csökkenhet a SZIT-ek vonzereje, ha alacsonyabb osztalékot fizetnek. Ezért a piaci szereplők "kikényszeríthetik" a 90 százalék feletti osztalékfizetési rátát.

2290 forintos célár érkezett a BIF részvényeire

Címkék: bif, mkb, tőzsde, vállalatok

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Jövőre megtelik élettel a BudaPart (x)

A többfunkciós városnegyed időt és pénzt spórolhat. 

Újabb mérföldkőhöz érkezett a magyar alapítású WebEye (x)

Folyamatos fejlődés és innovatív megoldások - az út a sikerhez. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Privát & prémium bankár
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium