30 százalékos esést vár az amerikai tőzsdéken Mark Mobius

2018. április 17. 14:51    
nyomtatás
 
Nagy esést sem tart kizártnak az amerikai részvénypiacokon Mark Mobius, bár a befektetési guru szerint rövid távon nem kizárható a tengerentúli indexek további emelkedése, azonban Mobius a kockázatok figyelembe vétele mellett úgy véli, hogy érdemes számolni egy 30 százalékos korrekció lehetőségével az amerikai tőzsdéken.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Mark Mobius véleménye szerint az amerikai részvénypiacon 30 százalékos korrekció jöhet, ami lényegében kiradírozná az elmúlt két év emelkedését. A 81 éves befektetési guru szerint az ''indikátorok többsége'' a Dow Jones és az S&P500 esetében is egy nagy esés felé mutat.

A Franklin Templetont több mint 30 év után elhagyó alapkezelő kiemelte, lát esélyt egy 30 százalékos zuhanásra, Mobius szerint a mindenkori csúcsán járó amerikai fogyasztói bizalom nem jelent jót, míg a guru hozzátette, hogy számára úgy tűnik, mintha a piac csak egy kiváltó okra várna, amelyet követően eshet, bár Mobius szerint ez lehet egy természeti katasztrófa, vagy akár háború is, például Észak-Koreával.

A befektetési szakember -aki sikerrel jelezte előre a bikapiac kezdetét 2009-ben- amiatt is aggódik, hogy egy lehetséges esést felerősítene a tőzsdén kereskedett alapok (ETF) növekvő részaránya is, miután az ETF-ek teszik ki az amerikai részvénykereskedés közel felét. Mobius szerint az ETF-ek további esést okozhatnak, ha a piac esni kezd.

Mobius mindemellett azt is kiemelte, hogy a pálya az egyedi részvénybefektetésekben gondolkodók felé lejthet, azonban a guru azt is elismerte, ha az amerikai elnök gazdasági élénkítési törekvései -beleértve az amerikai adóreformot is- sikeresnek bizonyulnak, azt követően a piacok rövid távon tovább emelkedhetnek, bár a szakember szerint a piacok csúcsközeli állapotban lehetnek és Mobius szerint ha az amerikai részvénypiacok esni fognak, akkor mindenki ''bajba kerül majd''.

(MarketWatch)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium