300 milliós beruházás egy hazai műanyaggyártónál

MTI
2018. július 14. 10:32    
nyomtatás
 
Csaknem 320 millió forint vissza nem térítendő támogatásból növeli gyártókapacitását a fő tevékenységként műanyag alapanyagot gyártó jászjákóhalmi Rego-Plast Kft.


A tájékoztatás szerint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) támogatását élvező fejlesztés során eszközöket vásároltak, valamint megépült egy csaknem nyolcszáz négyzetméteres gyártó- és raktárcsarnok.

A beruházásnak köszönhetően a vállalat 24 gépkezelő technikus vagy műszaki mérnök és gyártósori munkatárs számára teremt munkalehetőséget. A cégnél 131-en dolgoznak.

A vállalat honlapján szereplő adatok szerint a 2005-ben alakult Rego-Plast Kft. mintegy 6 hektáron végzi tevékenységét. A háromezer négyzetméteres üzemükben az éves gyártókapacitás 30 ezer tonna.

A műanyag alapanyag-gyártáshoz kapcsolódó fejlesztésnek köszönhetően a cég körülbelül ötven százalékos kapacitásnövekedést ér el - olvasható a közleményben. A társaság adalékok hozzáadásával vevőre szabva tudja elkészíteni a megrendelőnek szükséges alapanyagot elsősorban a szórakoztató, háztartási és elektromos cikkek gyártói számára.

A társaság tájékoztatása szerint az értékesítés belöldre és külföldre ötven-ötven százalékos arányban oszlik meg.

A cégnyilvántartásban szereplő adatok szerint a Rego-Plast Kft. adózott eredménye 2017-ben több mint 800 millió forint volt, egy évvel korábban meghaladta a 285 millió forintot. A mérlegfőösszeg 2017-ben csaknem 6,8 milliárd forint, 2016-ban csaknem 6 milliárd forint volt.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Új rendszerben kell számlaadatokat küldeni a NAV-nak (x)

Ingyenes számlázó program is segíti a vállalkozásokat. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium