Előfizetői tartalom

Vérengzés az amerikai tőzsdéken: 830 pontos mínuszban zárt a Dow

Portfolio
Folytatódik az októberi eladási hullám az amerikai tőzsdéken, nagyot estek az amerikai részvényindexek, elsősorban a technológia szektor vezetésével.Fontosabb részletek Az Egyesült Államok és a Kína közötti kereskedelmi konfliktus nem szűnik Az iráni szankciók miatt az olajár emelkedését várja sok iparági szakértő, és ma a BP vezérigazgatója nyilatkozta, hogy extrém volatilitásra számít az olajpiacon Az amerikai kötvényhozamok több éves csúcsra emelkedtek, a 10 éves állampapírhozam 7,5 éves csúcsra, 3,2 százalékra emelkedett, ennek pedig már van elszívó hatása a részvénypiacok felől a kötvénypiacok irányába A FAANG-részvények esnek, ami különösen fáj az egész piacnak, mivel ezek a cégek hatalmasra nőttek (az Amazon is közelíti az 1000 milliárd dolláros piaci kapitalizációt) és így már nagy súllyal szerepelnek az indexekben A technológiai részvények esésében az is szerepet játszhat, hogy a Barclays elemzője szerint gyenge lehet a szektornak a közelgő jelentési szezon Az október tradicionálisan volatilis hónap, az október eleji emelkedés majd az elmúlt napok esése beleillik a szezonális trendekbe A Reuters értesülései szerint a héten csődvédelmet jelenthet be a Sears Holdings, amely valaha a világ legnagyobb kiskereskedelmi cégének számított bevétel alapján.

2018. október 10. 22:06 Megosztás 4 százalékot esett a Nasdaq Tovább estek a zárásig az amerikai indexek, a Dow végül 830 pontos mínuszban fejezte be a kereskedést, ami 3,2 százalékos csökkenésnek felel meg. Az S&P 500 3,3 százalékot, a Nasdaq 4,1...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés