Előfizetői tartalom

5 százalék alatt Nagy Imre az Alterában

Portfolio
Komoly átalakuláson megy keresztül az Altera, a tőzsdén jegyzett vagyonkezelő céget gyakorlatilag kiürítették, most pedig a Wallis autós cégeit apportálják be közel 16 milliárd forint értékben, ezzel párhuzamosan tőkeemelést hajtanak végre. A tőkeemelés miatt egy korábbi nagyrészvényes tulajdoni hányada 5 százalék alá csökkent.

Hétfőn jelentette be az Altera, hogy elindult a cégbírósági folyamata az Altera korábban elhatározott zártkörű tőkeemelésének, amelynek keretében a Wallis Csoport négy autós vállalata 15,8 milliárd forintos apporttal az Altera tulajdonába kerülnek. Kedden azt is megtudtuk, hogy a Wallis tulajdonában lévő Altera törzsrészvények száma 28 millió forintra emelkedett, részesedése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés