700 millió dollárt fizet a FiatChrysler a dízelbotrány miatt

2019. január 10. 08:36    
nyomtatás
 
Amerikai hatóságok szerint a FiatChrysler is csalt a dízeles autóinál, emiatt több mint 700 millió dollárt fizet a cég, tudta meg a Reuters bennfentesektől.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

  • A FiatChrysler több mint 700 millió dollárt fog fizetni az Egyesült Államokban az Igazságügyi Minisztérium és az autótulajdonosok által indított perek rendezésére.
  • Az autógyártó 104 ezer, 2014-2016 közötti dízeles autójában használt olyan illegális szoftvert, amely normál körülmények között jóval több károsanyag kibocsátását tette lehetővé.
  • A cég 311 millió dollárt fizet amerikai és kaliforniai szabályozó hatóságoknak, 75 millió dollárt azoknak az államoknak, amelyek vizsgálták a cég autóinak károsanyag-kibocsátását, 280 millió dollárt pedig az érintett autók tulajdonosainak fizet majd.
  • A FiatChrysler tagadta a vádakat, ennek ellenére fizet, és nem tervezi, hogy hardveresen átalakítja az érintett autókat. Tavaly októberben egyébként már elkülönítettek 713 millió dollárt a perekkel kapcsolatos költségekre.
  • A dízeles hajtáslánc fontos alkatrészeit a Bosch szállította be a FiatChryslernek, a német vállalat 30 millió dollárral rendezi az érintett autótulajdonosok által indított pereket.


A FiatChrysler árfolyama tegnap 2,8, idén már 9 százalékot emelkedett, az elmúlt egy évben viszont az idén év eleji ralival együtt is 28 százalékkal került lejjebb.

700 millió dollárt fizet a FiatChrysler a dízelbotrány miatt


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium