743 forintos célár mellett továbbra is felhalmozásra ajánlja az Appeninnt a Concorde

2018. augusztus 8. 15:27    
nyomtatás
 
Az Appeninn ma bejelentette, hogy három ingatlan tranzakcióval bővíti a kiskereskedelmi portfólióját, amelyet követően a Concorde friss Appeninn elemzéssel jelentkezett. A Concorde továbbra is felhalmozásra ajánlja a társaság részvényeit, míg az elemzőház 743 forinton megerősítette az Appeninn 12-hónapos célárfolyamát, amely 25,5 százalékos felértékelődési potenciált jelent a részvény keddi záróárához képest.

Kereskedés Appeninn-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Megérkezett a bejelentés, lépett a Concorde


Az Appeninn szerdán bejelentette, hogy három ingatlan tranzakcióval bővíti a kiskereskedelmi portfólióját, a társaság Miskolcon megvásárolt egy kereskedelmi fejlesztésre alkalmas ingatlant, az Appeninn továbbá szerződést kötött további két ingatlanra Egerben és Biatorbágyon. A cég mindemellett az ingatlanokkal összefüggésben hosszú távú bérleti szerződésekről tárgyal az Aldi-val. Az Appeninn bejelentése után közzétett elemzésében a Concorde kiemeli, hogy a társaság stratégiájával összhangban az Appeninn megközelítőleg 90 000 négyzetméteres belföldi kiskereskedelmi portfólió fejlesztését tűzte ki célul, amelynek megvalósulását mutatják az Appeninn által ma bejelentett tranzakciók.

A finanszírozására vonatkozóan a Concorde elemzője megjegyzi, hogy az 513 millió forintos miskolci tranzakció már lezárásra került, míg a másik két tranzakcióra vonatkozóan az Appeninn megkötötte a szerződéseket. A társaság emellett azt is bejelentette, hogy a miskolci ingatlant az Aldi a saját költségén építi át, amely tranzakciótól a Concorde átlagosnál alacsonyabb hozamot vár, bár a Concorde szerint ezen tranzakció esetében nem szükséges további beruházás. A Concorde elemzője ugyanakkor nem hiszi, az ügylet megfelelő közelítéssel szolgál a társaság további 80-90 darab egybérlős egységére vonatkozóan, a Concorde szerint ezen hatás elhanyagolható, és az Appeninn várakozásai szerint a mai tranzakció másik két egysége kiemelkedő bérleti hozamokat termelhet majd.

Az Appeninn által bejelentett másik két tranzakcióra vonatkozóan egységeként mintegy 4 millió eurós beruházással számol a cég, amely a Concorde szerint a telekárból és a fejlesztési költségekből állhat majd össze, bár az elemzés megjegyzi, hogy az ingatlanok pontos helyével kapcsolatban nem áll rendelkezésre információ, amely segítené az összehasonlítást a Concorde által korábban tett feltételezésekkel. A Concorde a modelljében azzal a feltételezéssel számolt, hogy az Appeninn a kiskereskedelmi egységeinek fejlesztését átlagosan 1700 euró/négyzetméter áron hajtja majd végre.

A Concorde elemzése szerint összességében pozitív, hogy az Appeninn megkezdte a korábban bejelentett stratégiájának végrehajtását, a Concorde szakértője azonban szívesen látna további részleteket a tranzakciók pénzügyi vonatkozásával összefüggésben. Az elemzés hiányolja a tranzakcióra vonatkozó pénzügyi részleteket, azonban a Concorde értékelése szerint összességében mindez semleges hatásúnak tekinthető.

Emelkedik az árfolyam


Az Appeninn mai bejelentése után emelkedni kezdtek a társaság papírjai a szerdai kereskedés első felében, majd a Concorde elemzője által ismét megerősített felhalmozási ajánlás és 743 forintos célárfolyamot tartalmazó elemzés közzététele után a cég papírjai tovább emelkedtek, az Appeninn részvényei 3 százalékkal kerültek feljebb.

743 forintos célár mellett továbbra is felhalmozásra ajánlja az Appeninnt a ConcordeElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium