Előfizetői tartalom

A Boeing lett 2018-ban a világ legnagyobb repülőgépgyártója

Portfolio
Rekordmennyiségű repülőgépet szállított le tavaly az Airbus és a Boeing, de a saját terveiktől így is elmaradtak az alkatrészek hiánya és a beszállítói problémák miatt. A világ legnagyobb utasszállító repülőgép gyártója címet 2018-ban a Boeing nyerte, de csak 6 darabbal adott át több gépet megrendelőinek, mint régi európai riválisa, az Airbus.

A Boeing 806 utasszállító repülőgépet szállított le tavaly megrendelőinek, ami új rekord, de elmarad a 810-815 darabos céljától. Alkatrészek hiányával küzdött a cég tavaly nyár óta, repülőgéptörzsből és hajtóműből is a vártnál lassabban teljesültek a megrendelések. Az Airbus valamivel kevesebb, 800 darab utasszállítót szállított le 2018-ban, ami az európai repülőgépgyártónál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés