Előfizetői tartalom

A csaló sztárbróker felemelkedése és bukása

Portfolio
Minden évben kitört itthon legalább egy botrány. Közös jellemzőjük az emberi hiszékenység és mohóság volt. Tribuszerné és a karcagi Bróker Marcsika üzelmeiben, a bombasztikus biogiliszta üzletben, az aranyhamisítási skandalumban vagy a Quaestor-botrány során emberek ezrei vesztették el pénzüket, megtakarításaikat. Ezeket a történeteket dolgozza fel részletesen a "25 év, 25 nagy átverés" című könyv. Külön érdekes fejezete a kiadványnak L. G. sztár bróker bukása és annak magyar tőkepiacra gyakorolt következményei.

A főszereplőkA tőzsdei határidős piac gyermekbetegségei, az orosz válság és a forint csúszó leértékelésének ezzel összefüggő bukása vezettek el ahhoz, hogy L. G. sztár bróker százmilliókkal megkárosíthatta munkaadóját. Elkapták, lecsukták, majd gyorsan megváltoztatták a piaci szabályozást. Ezzel véget ért a határidős tőzsdei kereskedelem hőskora, sőt egy a kilencvenes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés