Előfizetői tartalom

A földgázra is szükség van a napenergia végső győzelméig

Portfolio
A megújuló energiaforrások és a földgáz nem egymást kizáró, inkább egymást kiegészítő szerepet tölthetnek be az energiamixben; ezt igazolja az is, hogy a MET Power tevékenységének két meghatározó egysége a 794 MW földgáztüzelésű Dunamenti Erőmű és az épülő, immár befejezéshez közeli 17,6 MW Dunai Solar Park is - mondta Horváth Péter, a társaság üzletfejlesztési igazgatója, aki szerint a gázüzemű erőművek fogják biztosítani az átmenetet a megújulókra való áttérésig.

Az energiaszektorban a centralizált termelőeszközöket váltják a decentralizált, a monopol piacokat és tervezhető profitot a verseny és az eltűnő profitok, a nagy hálózatokat pedig a flexibilis és hatékony megoldások - fejtette ki Horváth Péter a Portfolio Clean Energy & Disruptive Trends Summit 2018 konferenciáján. Az elektrokémiai alapú energiatároló megoldások ma még nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés