Előfizetői tartalom

A magyar tőzsde jövőjét vázolta a BÉT elnök-vezérigazgatója

MTI
A fejlett országok erős tőkepiaccal rendelkeznek; minél erősebb egy tőzsde, annál fejlettebb az ország gazdasága - emelte ki Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde elnök-vezérigazgatója csütörtökön Budapesten a Napi.hu konferenciáján. Végh Richárd mindemellett azt is hozzátette, hogy a BÉT nemrég elfogadott, új stratégiája három fő célt jelöl ki: az erős helyi ökoszisztéma kiépítését, az új szolgáltatások bevezetését, illetve a kis- és középvállalatok segítését a tőzsdére lépésben.

A Budapesti Értéktőzsde elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a tőzsde csökkenti a vállalati finanszírozás hosszú távú költségeit, hatékony módja az iparágak közötti tőketranfszernek, támogatja az innovációs folyamatot, emellett stabilabb és ellenállóbb pénzügyi rendszert hoz létre. Végh Richárd szerint hiába hiteleznek jól bankok, finanszírozzák a vállalatokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés