Előfizetői tartalom

A márciusi télben is helyt állt a Masterplast

Nem kedvezett a hideg márciusi időjárás a Masterplastnak, mégis növelni tudta bevételét a társaság az első negyedévben - derül ki a gyorsjelentéséből. Profitszinten jelentős növekedésről számolt be a cég, az adózott eredmény duplázódott az egy évvel ezelőtti időszakhoz képest a szezonálisan gyenge első negyedévben, viszont van is hova javulni, a szektortársakhoz képest alacsony profitrátákkal működik a Masterplast. A munkaerőhiány és a bérinfláció az egész régióban nehezíti a Masterplast helyzetét, a menedzsment mégis optimista: a kedvező gazdasági környezetben fokozódó növekedéssel és magasabb működési eredménnyel számol a második negyedévtől. Főleg a magyar és a lengyel tevékenységeknek köszönhetően.

Az időjárás nem kedvezett, mégis nőtt a bevételA kedvező iparági környezetben 4 százalékkal nőtt a Masterplast árbevétele az első negyedévben az előző év azonos időszakához képest. A márciusi téli időjárásnak átmeneti negatív hatása volt a negyedévre, az átütemezett építőipari rendelések visszavetették a lendületet a legfontosabbnak számító magyar piacon. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés