Előfizetői tartalom

A Mol jelentésére vár a piac - Mire figyelnek a befektetők?

Portfolio
Ma éjfélkor teszi közzé a 2018 első negyedévében elért pénzügyi eredményeit a Mol. A hazai olajtársaságtól ugyan az egy évvel korábbinál összességében alacsonyabb számokat lehet várni, nem utolsó sorban az árfolyamhatások miatt, azonban egyes üzletágak eredménye javulhatott. Nézzük, milyen tényezők hatottak elsősorban az eredményekre, és melyek lehetnek a jelentés legfontosabb sorai!

A Mol jelentése tekintetében a legnagyobb figyelemmel várt eredményszám a kamatok, adófizetés és leírások előtt számolt, kiigazított alapszintű pénzügyi eredmény (EBITDA). Noha a Mol saját elemzői konszenzusa szerint az EBITDA forintban számolva mintegy 13 százalékkal maradhat el az egy évvel ezelőtti bázistól, azonban amennyiben a dollár/forint árfolyam változásaiból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés