A Molban még ott a boogie - A Richter grafikonja viszont nem sok jót sejtet

2018. szeptember 16. 18:00    
nyomtatás
 
Ismét megnéztük, hogy a hazai blue chipek grafikonjai alapján mire lesz érdemes figyelni az előttünk álló héten. Annyit már a bevezetőben elárulhatunk, hogy technikai alapon még mindig a Mol tűnik a legerősebbnek, míg a Richter esetében a korábbi pozitív összkép nagyon gyorsan elromlott.

Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!


Mol


Augusztus végén a Mol árfolyama sikeresen áttörte a hónapok óta kemény ellenállásként funkcionáló csökkenő trendvonalat és múlt héten végre átverekedte magát a 200 napos mozgóátlagon is. A 3000 forintos szint viszont túl erős ellenállásnak bizonyult első körben, innen lefordult a Mol árfolyama. Jó hír viszont, hogy az árfolyam a korábbi csökkenő trendvonalról pattanni tudott és nem sérült a rövidtávú emelkedő trend sem. Ráadásul továbbra is az 50 és a 200 napos mozgóátlag felett tartózkodik, amely megerősítése a fennálló emelkedő trendnek. A további erősödéshez a 3000 forintos szint áttörésére lenne szükség, míg alulról a 2825 forintos szint jelenthet erős támaszt.

A Molban még ott a boogie - A Richter grafikonja viszont nem sok jót sejtetRichter


A Richter árfolyama augusztus végén teljesen visszatöltötte az FDA negatív döntése után hagyott rést, az emelkedés ezt követően viszont az 5600 forintos ellenállás közelében megtört. A korábbi pozitív kép pedig nagyon gyorsan elromlott: az árfolyam törte a rövidtávú emelkedő trendvonalat és ismét az 50 napos mozgóátlag alá került. Ráadásul az MACD indikátor is a vételi pozíciók zárására adott jelzést már korábban. Az 5200 forint közelében húzódó támasz letörése után az 5000 forintos szint szabhatna gátat a csökkenésnek. Az erősödés folytatódásához egy sor ellenálláson (50 napos mozgóátlag, 5200 forintos szint) kellene átküzdenie magát az árfolyamnak.

A Molban még ott a boogie - A Richter grafikonja viszont nem sok jót sejtetOTP


Az OTP árfolyama hónapok óta a 9850 és a 10600 forintos sávban mozog, egyelőre sem az eladók, sem pedig a vevők nem tudtak a másik csoport fölé kerekedni. Azt, hogy végül melyik irányba fog kitörni az árfolyam, nem lehet előre megmondani. A grafikonon megjelent jelzésekre viszont érdemes odafigyelni, mert némi támpontot adhatnak: az 50 napos mozgóátlag már korábban felülről metszette a 200 napos mozgóátlagot, így megjelent a "halálkereszt", amely az esés valószínűségét növeli. Az MACD nemrég a vételi pozíciók zárására adott jelzést, igaz, eladási pozíciók felvételét nem jelezte még az indikátor. Hogyha végül lefelé tör ki a sávból az árfolyam, komoly esésre aligha számíthatunk, hiszen a 9500 forintos szint erős támaszként funkcionált a múltban, ahonnan többször is pattanni tudott az árfolyam. Igaz, az erősödés előtt sincs nagy tér, hogyha felfelé törne ki az árfolyam, akkor a 11400 forintos szint jelenthetne megállót első körben.

A Molban még ott a boogie - A Richter grafikonja viszont nem sok jót sejtetMagyar Telekom


A Magyar Telekom árfolyama már hónapok óta a be van szorulva a 400 és a 418 forint között húzódó sávba. Azt, hogy végül merre fog kitörni, nem lehet előre megmondani, a grafikonon viszont feltűnt több pozitív jel is, amelyekre érdemes lehet odafigyelni: egyrészt az árfolyamnak végre sikerült az 50 napos mozgóátlag fölé kerülni, másrészt az MACD indikátor "bullish divergenciát" jelez, gyakorlatilag stagnáló árfolyam mellett egyre magasabb értékeket mutat. Abban az esetben, hogyha az árfolyam végül áttöri a 418 forintnál húzódó ellenállást, első körben a 423, majd a 431 forintos ellenállási szint kerülhet tesztelésre. A 400 forintos szint elesése esetén az augusztus eleji leszúrás aljpontja, a 388 forint környéke jelenthet erős támaszt.

A Molban még ott a boogie - A Richter grafikonja viszont nem sok jót sejtetElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium