A Nasdaq új csúcsa a részvénypiaci rali utolsó szakaszát jelezheti

2018. március 13. 14:28    
nyomtatás
 
Március idusa helyett idén tavasszal a Nasdaq 100 felől érkező jelekre kellene figyelniük a befektetőknek a Societe Generale szakértői szerint. A bankház stratégái szerint a felülteljesítő Nasdaq a részvénypiaci rali utolsó szakaszát vetíthető előre.

Kereskedés Societe Generale-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A technológiai papírokat tömörítő részvényindex a februári korrekciót követően visszapattant, majd új csúcsra emelkedett, ellentétben a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index-szel. A francia bankház stratégái szerint a Nasdaq ereje a részvénypiaci rali kései szakaszát jelezheti.

A Societe Generale munkatársai az elvégzett korrelációs elemzésükben az egy részvényre eső vállalati eredmények csökkenését valószínűsítik. A bankház stratégái szerint a Nasdaq -az S&P500-hoz viszonyított- felülteljesítése és az amerikai államkötvényhozamok tetőzése után általában romlik EPS növekedés.

A bankház szakértői kiemelik, hogy a jelentős emelkedést mutató Nasdaq gyakran az ''utolsó hajrát'' jelenti a részvények számára. A Societe Generale stratégiái szerint újabb potenciális figyelmeztető jel az index piaci kapitalizációja, amely a Nasdaq esetében már 40 százalékkal haladja meg az USA bruttó nemzeti termékét, míg az index piaci kapitalizációja a dotcom lufi csúcsán 33 százalékkal haladta meg az amerikai GNP értékét.

A SocGen stratégiái kiemelik, hogy az árbevételük sokszorosán forgó társaságok -mint a Facebook vagy a Netflix- a Sun Microsystems társalapító, Scott McNealy az internet lufi kidurranását követően adott nyilatkozatát idézte fel bennük. Akkor McNealy azt az emlékezetes kérdést szegezte a Sun részvényeit a cég árbevételéhez képest tízszeres áron megvásárló befektetőknek, hogy
Mégis mire gondoltak?

A Nasdaq új csúcsa a részvénypiaci rali utolsó szakaszát jelezheti


(Bloomberg)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium