A Pimcótól érkezhet az új Fed-alelnök

2018. április 16. 21:52    
nyomtatás
 
Richard Clarida közgazdászt jelöli a Federal Reserve új alelnökének Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke.


Clarida, a Columbia Egyetem elismert közgazdásza, a világ legnagyobb kötvényalapja, a Pacific Investment management (Pimco) globális stratégiai tanácsadója. Clarida George W. Bush elnök pénzügyminisztériumában is dolgozott korábban, elsődleges szakterületeit pedig a monetáris politika, az árfolyamok és a nemzetközi tőkeáramlás képezi.

Az új alelnök Jarome Powell Fed-elnök munkáját fogja segíteni, aki csaknem negyven évre visszamenőleg az első nem-közgazdász végzettségű vezetője az amerikai központi banknak.

Richard Clarida Stanley Fischer, korábbi Fed-alelnök megüresedett helyére lép, a 73 éves jegybankár 2017 őszén személyes okokra hivatkozva mondott le tisztségéről, amelyet eredetileg 2018 júniusáig töltött volna be.

A Fehér Ház közlése szerint az elnök a kansasi Michelle Bowmant jelöli a közösségi bankok felügyeletére. Bowman korábban a Farmers & Drovers Bank vezetőjeként, illetve Bob Dole kansasi republikánus csapatában is dolgozott.

Mindkét jelölt csak a szenátus megerősítését követően foglalhatja el új pozícióját.

(Marketwatch)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium