A Richter kiterjeszti a fogamzásgátlójának értékesítését

2019. február 12. 09:04    
nyomtatás
 
A Richter kedden bejelentette, hogy az Allergannal kiterjesztik a Levosert fogamzásgátló készítmény értékesítését a latin-amerikai országokra is, a készítményt Európa legtöbb piacán a Richter már 2011 óta értékesíti.

Kereskedés Richter-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Richter kedden bejelentette, hogy hogy az Allergan plc 100 százalékos tulajdonában lévő leányvállalatával forgalmazási és szállítási megállapodást kötött a levonorgestrel hatóanyagot kibocsátó, méhen belüli eszköz (IUS), értékesítési jogainak kiterjesztéséről a latin-amerikai országokra. Európa legtöbb piacán a Richter 2011 óta már értékesíti a Levosertet az Allergannal korábban elfogadott megállapodások alapján. A termék bevezetését követően forgalomhoz kötött royalty valamint mérföldkő bevételekre válik jogosulttá az Allergan.

A bejelentéssel kapcsolatban megkérdeztük Beke Zsuzsát, a Richter PR és kormányzati kapcsolatok vezetőjét, aki kiemelte, hogy a megállapodás hatálya Argentína mellett Boliviára, Brazíliára, Chilére, Kolumbiára, Ecuadorra, Mexikóra, Perura és Venezuelára is kiterjed majd. Beke Zsuzsa hozzátette, hogy ezen országok közül a Richter Brazíliában nem rendelkezik értékesítési hálózattal, így szükség lesz annak kiépítésére az országban.

Beke Zsuzsa kiemelte továbbá, hogy a készítménnyel Kelet-Közép-Európában már 2014 óta a piacon van a Richter, míg a készítménytől a társaság a nyugat-európai piacokon jelentős növekedésre számít, míg a Levosert használati ideje a nyugat-európai térségben a korábbi négy évről öt évre növekedett.

A készítmény után fizetett royalty Beke Zsuzsa szerint a készítmény utáni árbevétel 10 százaléka körül alakulhat, az üzleti gyakorlatnak megfelelően, míg az értékesítés felfutásával kapcsolatos kalkulációkat a Richter jelenleg is végzi.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium