A Richternek köszönhető, hogy nem esik ma a BUX

2018. május 17. 16:19    
nyomtatás
 
Mérsékelt emelkedés van csütörtökön a főbb nyugat-európai tőzsdéken, az irányadó indexek fél százalék körüli erősödéseket mutatnak. A magyar piacon az európai tendenciáknak megfelelően enyhén pozitív hangulat uralkodik, a BUX 0,1 százalékot erősödött.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A blue chipek közül különösen nagy emelkedést mutat ma a Richter, az árfolyama 3,1 százalékot emelkedett. Az Európai Gyógyszerügynökség holnap teszi közzé ajánlását a Richter fontos készítményével, az Esmyával kapcsolatban.

A Richternek köszönhető, hogy nem esik ma a BUX


A többi vezető papír lefelé vette az irányt, de az esés mértéke nem éri el az 1 százalékot sem a Mol, sem az OTP, sem a Magyar Telekom esetén.

Tegnap, a tőzsde zárása után tette közzé első negyedéves eredményeit a Rába, ami után nagy emelkedéssel kezdte a kereskedést a papír ma. Az 1480 forintos napi maximumoz képest valamelyest visszajött az árfolyam a záráshoz közeledve de még mindig pluszban áll az árfolyam a tegnapi záróértékhez képest, most 2,6 százalékos erősödést mutat. A Rába erős negyedévről számolt be, a bevétel 18 százalékkal ugrott meg a január-márciusi időszakban az előző év azonos időszakához képest, részben a kedvező nemzetközi környezetnek, részben a belföldi eladások megugrásának köszönhetően. Az elszálló acél alapanyagárak és energiaárak ellenére pedig nőtt a profitabilitás is, miközben a nettó eredmény több mint duplájára emelkedett.

A magyar gyorsjelentések tovább folytatódnak, ma a zárás utáni kereskedésben teszi közzé negyedéves számait a Masterplast. A befektetők mérsékelt optimizmussal várják a számokat, 2,4 százalékos pluszban jár az árfolyam.

A kispapírok közül az Őrmester részvényei izgalmasak még ma, miután az MNB tegnap visszaállította a részvények kereskedését a BÉT-en. A részvények május 7-e óta voltak felfüggesztve, miután a társaság nem tette közzé határidőig az éves beszámolóját. A részvények ma 19 százalékot emelkedtek, amihez az is hozzájárulhatott, hogy új, jelentős megbízást kapott a vállalat.

A Richternek köszönhető, hogy nem esik ma a BUX

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium