Előfizetői tartalom

A Schaeffler családon múlik a Continental radikális átalakítása

Portfolio
Felröppentek a hírek, hogy feldarabolhatják a német ipar büszkeségét, a Continentalt. A lépés valószínűleg értéket teremtene a részvényeseknek, de korántsem biztos, hogy megtörténik, a céget irányító család ugyanis tart a radikális változásoktól. A befektetők mindenesetre bizakodóak, nagyot ment a hírre a Continental részvényeinek árfolyama.

A Continental feldarabolása nem újkeletű ötlet, de a befektetők joggal kételkednek benne, hogy ez valaha megtörténik-e. Néhány autóalkatrész-gyártó, például az Autoliv, vagy a Delphi Technologies tavaly feldarabolást jelentett be, de a német versenytárs egyelőre hallgat. A legújabb piaci pletykák szerint a Continental már tárgyalásokat folytat tanácsadókkal egy nagy átalakulásról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés