Előfizetői tartalom

A tikkasztó hőségben is a Concorde pörgött a legaktívabban a tőzsdén

Portfolio
Csökkenő tőzsdei forgalom jellemzi a nyári időszakot a Budapesti Értéktőzsdén, azonban az előző év azonos időszakát vizsgálva növekedés figyelhető meg. Szoros versenyt követően júliusban is a Concorde lett a legnagyobb forgalmat generáló szolgáltató és a dobogó második és harmadik helyén sem láttunk változást.

Júliusban 396 milliárd forint volt a részvényforgalom a BÉT-en, ami 15 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. A napi átlagforgalom júniusban átlagosan 8,27 milliárd forint volt, ami meghaladja az egy évvel korábbi 8,15 milliárd forintos forgalmat. A tőzsdei forgalom 98 százalékát hat vállalat adta, az OTP (38%), a Richter (17%), a Mol (16%), Opimus (13%), Konzum (10,6%)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés