Előfizetői tartalom

A Toyota drágán megfizethet az elvett életekért

Portfolio
A Toyota több mint 1 milliárd dolláros bírságot fizethet annak érdekében, hogy elkerülje a vádemelést abban az ügyben, ami több ember életét követelte az amerikai közutakon. Az amerikai igazságügyi minisztérium álláspontja szerint a japánok tudtak arról, hogy több modelljüknél nem kívánt gyorsulás léphet fel, erről mégis félrevezetően kommunikáltak és nem tettek meg mindent a hiba azonnali kiküszöböléséért - írja a Yahoo! Finance.

A Toyota több mint 1 milliárd dolláros bírság kifizetésében állapodott meg az amerikai hatóságokkal az ügyhöz közelálló források szerint. A megállapodás értelmében a Toyota elkerülné a vádemelést abban az esetben, hogyha betartanák azokat a feltételeket, amiket a bíróság határoz meg (többek között a Toyotához delegálnának egy külsős megfigyelőt). A világ legnagyobb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés