A UBS kedvenc részvényei között van az OTP

2019. február 12. 19:30  english version   
nyomtatás
 
A brazil részvényeket, a mexikói kötvényeket és a bankszektort javasolják a CNBC által megszólaltatott elemzők és stratégák azoknak a befektetőknek, akik a feltörekvő piacokat célozzák.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A brazil részvénypiacok jól kezdték az évet, abban bízva, hogy az új elnök, Jair Bolsonaro keresztül tud majd vinni kulcsfontosságú reformokat, de az idei csúcsokhoz képest némileg lejjebb van már a részvényindex. Mexikóban a viszonylag magas kötvényhozamok a vonzók, a feltörekvő piaci bankok pedig például az amerikai-kínai kereskedelmi háború megoldódásából profitálhatnak - írja a CNBC.

Az év egyik legjobb befektetési sztoriját kínálták eddig a feltörekvő piacok, az iShares MSCI Emerging Markets ETF 7,6 százalékot emelkedett a tavalyi 17 százalékos zuhanást követően. A Pictet Asset Management vezető stratégája szerint ez most az egyik legjobb időszak arra, hogy diverzifikáljunk a fejlődő piacok felé, mert minden arra mutat, hogy felülteljesítők lehetnek.

A brazil részvények


A brazil részvénypiacok kilőttek idén, a Bovespa nemrég új történelmi csúcsot döntött és az év eleje óta 10 százalékot emelkedett, felülteljesítve a feltörekvő piaci ETF-et. A befektetők abban reménykednek, hogy az új brazil kormány még idén át tud vinni nagy változásokat a nyugdíjrendszeren. A jelenlegi nyugdíjrendszerben sokan nyugdíjba tudnak menni az 50-es éveikben, ami nagyban hozzájárult a brazil gazdaság problémáihoz.

Múlt hónapban Bolsonaro jelezte, hogy a 62, illetve 57 évre emelné a nyugdíjkorhatárt a férfiak és a nők esetén (jelenleg 55 az átlag). A bizalom szintje jelentősen nőtt október óta a kormány liberális programjának köszönhetően, de ezt konkrét reformoknak kell követniük. Hosszú távon csak akkor képzelhető el fenntartható növekedés, ha strukturális reformok lesznek Brazíliában - tette hozzá a TS Lombard közgazdásza.

A mexikói kötvények


A stratégák másik kedvenc feltörekvő piaci befektetési ötlete a mexikói kötvények, a 10 éves államkötvény például jelenleg 8,5 százalékon forog. Az MRB Partners szerint most a mexikói kötvényeknél a legrosszabb szcenáriót árazzák a befektetők. Nem valószínű, hogy a peso kötvények lesznek a legerősebbek a feltörekvő piacokon, de a magas hozamok és a peso relatív alulértékeltéségnek köszönhetően felülteljesíthetik a feltörekvő piacokat 6-12 hónapos időtávon. A Pictet Asset Management szakértője hozzáteszi, hogy ha csak nem történik valami nagyon negatív Mexikóban politikai fronton, akkor jó befektetést jelenthetnek a mexikói kötvények.

A bankok


A UBS szerint a feltörekvő piacokon a legvonzóbb szektor most a bankoké, ennek megfelelően a múlt hónapban megerősítette a feltörekvő piaci bankokra vonatkozó felülsúlyozási ajánlását azzal az indokkal, hogy az externális kockázatok, mint például az amerikai-kínai kereskedelmi háború, vagy a Fed szigorúbb monetáris politikájával kapcsolatos félelmek, enyhülőben vannak. Jelenleg 2019-re 10 százalék feletti növekedés várnak a hitelkihelyezésekben és a kamatmarzs bővülését, profitszinten pedig közel 14 százalékos bővülést mutathatnak a feltörekvő piaci bankok.

A svájci bankház 40 kedvenc feltörekvő piaci részvénye között van 7 bank, például a Banco do Brasil, az OTP Bank, a perui Creditcorp és a China Construction Bank is.

A UBS kedvenc részvényei között van az OTP

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Elemző
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium