Előfizetői tartalom

A világ egyik legnagyobb hitelminősítője nem hisz a Teslának

Portfolio
Elon Musk cége negyedéves számainak közzétételét követő konferenciabeszélgetés során állította, vállalatának nincs szüksége rá és nem is akar tőkeemelés útján friss forrást bevonni. Ennek ellenére a világ egyik legnagyobb hitelminősítője, a Moody's kitart korábbi álláspontja mellett és továbbra is arra számít, hogy a Tesla 2 milliárd dolláros tőkeemelést fog végrehajtani még 2018-ban.

A Moody's még március végén lendült akcióba, amikor a Tesla adósságbesorolását a korábbi B3 kategóriáról B2 kategóriába sorolta arra hivatkozva, hogy a Model 3-as termelésében jelentős elmaradás mutatkozik. A Moody's ráadásul nem zárta ki a további leminősítés lehetőségét sem, ha tovább romlanak a Model 3 gyártásával kapcsolatos számok. A hitelminősítő ekkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés