Előfizetői tartalom

A világ legnagyobb tőzsdei bakijai: milliárdok forogtak kockán

Portfolio
Legújabban a szingapúri tőzsdén jegyzett Jardine Matheson Holdings árfolyama szenvedett el 83%-os esést a tőzsdenyitás előtti kereskedésben, amiért egy rossz elektronikus ügyletet rögzíttetek fel a rendszerbe. A 186 éves vállalat majdnem belebukott az emberi hibába, és nem ez volt az egyetlen ilyen baki a történelemben.

A Bloomberg ír arról, hogy a szingapúri tőzsdén jegyzett cég árfolyama a tőzsdei nyitás előtt hirtelen 83%-ot zuhant, mindezt azért, mert egy hibás elektronikus ügyletet vitt fel valaki. Nem ez volt az egyetlen ilyen eset, az elmúlt években többször is előfordult, hogy emberi hiba miatt dollármilliók és tőzsdei cégek jövője forgott kockán.A Deutsche Bank 35 milliárd dolláros...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés