Előfizetői tartalom

A Volkswagen jelezte, más motoroknál is csalhattak

Portfolio
A Volkswagen jelezte, hogy a korábbi tájékoztatással ellentétben, nem csak az EA189-es, hanem az EA288-as motorcsalád is érintett lehet a mostani botrányban. Amennyiben ezt a vizsgálatok is igazolják, akkor az azt fogja jelenti, hogy több mint 11 millió darab járművet kell visszahívni a szervizekbe - írja az Automotive News Europe.

A Volkswagen jelezte, hogy a korábbi tájékoztatásával ellentétben nem 11 millió járműve lehet érintett a dízel-botrányban, hanem még ennél is több. A legfrissebb fejlemények szerint ugyanis nem csak az EA189-es motorkódú dízelek esetében alkalmazhatták azt a szoftvert, amely képessé tette a járműveiket az emissziós teszteken történő csalásra, hanem az EA288-as motorcsalád...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés