Előfizetői tartalom

A Volkswagen jövője Kínában dől el

Portfolio
A Volkswagen csoport első embere, Herbert Diess nem csak a vállalat, de az egész iparág szempontjából fontos dolgokat mondott egy pekingi sajtótájékoztatón. Azt, hogy Kína a VW-nek kiemelten fontos piaca, eddig is tudtuk, hiszen a konszern eladásainak több mint 40 százalékát adja, tavaly közel 4,2 millió autót adott ott el a vállalat, de úgy tűnik, hogy a hangsúly még inkább eltolódhat Kína felé.

A fontosabb gondolatok: Az autóipar hatalmi központja a következő évtizedekben Kínában lesz. A Volkswagennek kínaibbnak kell lennie. Ez nem csak azt jelenti, hogy a Föld legnépesebb országában még több autót akar eladni a konszern, de azt is, hogy a jövőbeni modelljeiket részben Kínában fogják kifejleszteni. Tavaly 20 napot töltött Diess Kínában, idén dupla annyit fog...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés