Előfizetői tartalom

A Plotinus derivatív pozícióin 52 millió forintot keresett

Portfolio
A Plotinus Vagyonkezelő tegnap késő este közzétette az első félévre vonatkozó eredményét, az első negyedéves -8,1 millió forintos adózás előtti eredmény után a második negyedévben már 55,3 millió forintos adózás előtti eredményt értek el, ami összesítve 47,2 millió forint volt. A társaság vagyon mögöttes értékét jól megjelenítő egy részvényre jutó saját tőke június végén 1622 forinton állt, míg pontosan egy évvel ezelőtt 1317 forintról beszélhettünk.

A cégnek már az alapításkor kitűzött célja is az volt, hogy komolyabb kockázatvállalás mellett magas nyereséget érjen el, azonban ilyen pozíciók kiépítése során elképzelhetők rosszabb sorozatok is, amik esetleg jobban megmozgatják az árfolyamot. Az elmúlt időszakban négyszer is előfordult rendkívüli tájékoztatás, aminek keretében az egy részvényre jutó saját tőke...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés