Előfizetői tartalom

Adócsaláson kaphatták Messit

Portfolio
Tegnap a spanyol hatóságok az ügyészségnek beadtak egy vádiratot, amelyben az szerepel, hogy a négyszeres aranylabdás sztár, Lionel Messi 4,16 millió eurót nem fizetett be a helyi adóhatóságnak a korábbi jövedelmei után. A vádak szerint különböző offshore csatornákat felhasználva, a 2007-2009 között szerzett jogdíjból származó bevételeket sikerült adózatlanul felvennie, a rendszer felállításában oroszlánrészt vállalt Messi apja, aki szintén a vádlottak között szerepel. Az ügyészség napokon belül elindíthatja a hivatalos eljárást. A sztár értetlenül állt a dolgok előtt, mint írta, az adótanácsadói és a jogászok is azon dolognak, hogy tisztázzák a helyzetet - írja a Wall Street Journal.

A spanyol hatóságok a világ egyik legjobban kereső futballistáját, Lionel Messit azzal vádolják, hogy adócsalást követett el, a spanyol kormánynak pedig a jövedelme után 4,16 millió eurót nem fizetett meg. A vádak szerint a 25 éves argentin sztár 2007-2009 között összesen 10,17 millió dollárnyi jövedelmet szerzett bizonyos (főként az őt ábrázoló képek) jogdíjaiból....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés