Előfizetői tartalom

Akkumulátorgyárakat épít az autóipari óriás - Magyarország is képben lehet

Portfolio
A világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója, a német Continental azt tervezi, hogy beszáll az elektromos autók akkumulátorainak gyártásába - mondta el Elmar Degenhart vezérigazgató az Atomobilwoche című lapnak. A társaság egyik akkumulátorgyártó üzeme Európában épülhet fel, a magas villamos energia árak miatt azonban biztosan nem Németországban - mondta a Continental-vezér az interjúban, akinek szavai arra utaltak, hogy a vállalatnál mérlegelhetnek egy lehetséges kelet-európai - lengyel- és magyarországi megvalósítási helyszínt is.

Bár egyre több európai autógyártó szerel össze akkumulátorcsomagokat növekvő számú elektromos modelljeik számára, ugyanakkor a kontinens az akkumulátorcsomagokat alkotó akkumulátorcellák gyártását tekintve nem rendelkezik jelentős kapacitásokkal - azokat elsősorban Ázsiából szerzik be. A piacot a japán Panasonic és NEC, a dél-koreai LG és Samsung, a kínai BYD és CATL...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés