Alacsonyabb növekedést vár idén a Zara tulajdonosa

2019. március 13. 12:39    
nyomtatás
 
A többek között a Zara márkájáról ismert spanyol ruházati cég, az Inditex ma tette közzé a tavalyi éves számait, bár a társaság bevétele új csúcsra emelkedett tavaly, azonban a piaci szereplők ennél is jobbat vártak. A befektetőket a vártnál gyengébb számok mellett az idei évre várt, alacsonyabb növekedési előrejelzés is óvatosságra inthette, az Inditex részvényei 3,6 százalékkal kerültek ma lejjebb.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A Zara, a Pull&Bear, a Bershka, a Stradivarius és a Massimo Dutti márkáiról ismert spanyol ruházati cég, az Inditex közzétette az éves számait, a társaság bevétele 3 százalékkal 26,14 milliárd euróra emelkedett tavaly, ami új történelmi csúcsot jelentett, a Reuters elemzői konszenzusa alapján az elemzők azonban ennél is magasabb, 26,45 milliárd eurós bevételt vártak. A társaság helyi devizákban számított bevételei 7 százalékkal emelkedtek tavaly, míg a menedzsment arra számít, hogy a bevételek 2019-ben 4-6 százalékkal növekedhetnek majd.

A társaság profitja 2 százalékkal 3,44 milliárd euróra nőtt, azonban a cég profit soron is alulmúlta 3,49 milliárd eurós elemzői várakozásokat. Az elemzői konszenzustól elmaradó nyereség mögött a kedvezőtlen devizahatások húzódhattak meg, miután a cég szerint az erős euró fogta vissza a profitot.

Az Inditex mindemellett azt is bejelentette, hogy a korábbi évhez képest 17 százalékkal növelik az osztalékfizetést, a társaság a tavalyi üzleti éve után 88 eurocentes osztalékot javasol, amit a társaság idén két részletben tervez majd kifizetni.

A cég várakozásokat alulmúló gyorsjelentése után az Inditex részvényei 5,7 százalékot estek ma délelőtt, majd az árfolyam a korábbi esés egy részét ledolgozta, az Inditex részvényei 3,6 százalékkal kerültek ma lejjebb.

Alacsonyabb növekedést vár idén a Zara tulajdonosa(Reuters)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Felpezsdül a hazai energetikai startup piac (x)

Karnyújtásnyira az akár 50 millió forint értékű MVM Edison fődíj. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium