Amerikai-kínai közeledés hírének örültek a tengerentúli tőzsdéken

2018. július 12. 22:41    
nyomtatás
 
Meggyőző erősödéssel fejezték be a főbb tengerentúli tőzsdeindexek a csütörtöki kereskedési napot. A kiemelkedően teljesítő technológiai szektor új csúcsra repítette a Nasdaqot, a Facebook új rekord árfolyamot ért el.


A piaci hangulatot alapvetően kedvezően befolyásolta, hogy értesülések szerint az Egyesült Államok és Kína a háttérben szakértői tárgyalásokat kezdett, amelyek a világkereskedelmi kérdések körül kialakult feszültségek enyhítését célozzák.

A Dow Jones IA index 0,9 százalékkal, 224 ponttal 24 925 pontig kúszott fel.

Amerikai-kínai közeledés hírének örültek a tengerentúli tőzsdéken


Az S&P 500 index hasonló mértékben, 24 ponttal 2798 pontig emelkedett. A szektorok között az IT cégek papírjai szerepeltek a legjobban, átlagosan 1,8 százalékot emelkedve. A technológiai cégek részvényeinek ralija új csúcsra hajtotta a Nasdaq kompozit indexet, amely közel 1,5 százalékkal, 107 ponttal 7823 pontig erősödött.

Amerikai-kínai közeledés hírének örültek a tengerentúli tőzsdéken


Az egyes papírok között az Alphabet és a Microsoft napon belüli csúcsot döntött, és végül 2,2 százalékos emelkedéssel zárt, míg a Facebook- és az Amazon-részvény árfolyama új csúcsokat ért el. A Facebook-részvény több mint 2 százalékos erősödéssel közel 207 dolláros záróárfolyamot ért el, ami történelmi rekordnak számít.

Amerikai-kínai közeledés hírének örültek a tengerentúli tőzsdéken

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Tematikus cikk

Új rendszerben kell számlaadatokat küldeni a NAV-nak (x)

Ingyenes számlázó program is segíti a vállalkozásokat. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium