Amerikai pénzügyminiszter: nem meglepő a tőzsdei korrekció

2018. október 11. 12:56    
nyomtatás
 
Az amerikai pénzügyminiszter, Steven Mnuchin szerint az elmúlt órák tőzsdei esése csak egy normális korrekció, sokat emelkedtek a tőzsdék, volt honnan esni, sem a Fed felől, sem a kereskedelmi háború kapcsán nem érkeztek új információk, amivel magyarázni lehetne a tőzsdei esést.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia


Miközben Donald Trump még az őrült amerikai jegybank kamatemelésére fogta a mostani tőzsdei esést, pénzügyminisztere, Steven Mnuchin már valamivel visszafogottabban kommentálta az eseményeket, a következőket mondta:
  • Az amerikai gazdasági fundamentumok továbbra is kifejezetten erősek, ezért is tejesítettek eddig a tőzsdék olyan jól.
  • Ahhoz képest, hogy mekkora emelkedés volt a részvénypiacokon, nem különösebben meglepő a korrekció.
  • Mnuchin nem gondolja, hogy bármilyen új hír kijött volna a Fedtől, ezért nehéz a jegybankkal indokolni a tegnapi esést.
  • A piacok nem hatékonyak, mindkét irányba nagyot mozognak, és gyakran túllövések is vannak mindkét irányba. Mnuchin szerint a tegnapi esés egy normális korrekció.
  • A kereskedelmi háborús aggodalmakra reagálva a pénzügyminiszter elmondta, semmi sem történt az elmúlt 48 órában ezen a fronton, így ezzel is nehéz lenne indokolni a mostani esést.


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Egy év alatt több mint 200 új munkatárs a pécsi Hauniban (x)

Története legnagyobb létszámbővítését hajtotta végre a gépgyár. 

Hatvan milliárdból fejleszthetnek a hazai kkv-k (x)

Ingyen hitel a kisvállalkozások versenyképességének fejlesztésére. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium