Előfizetői tartalom

Amerikai vizsgálat indult a Boeing botránygépe ügyében

MTI
|
Portfolio
Az amerikai közlekedési tárca vizsgálatot rendelt el vasárnap a szövetségi légügyi hatóságnál (FAA) a Boeing kifogásolt típusainak engedélyezése ügyében - jelentette vasárnap este internetes oldalán a The Wall Street Journal. A lap információi szerint a vizsgálatok - amelyeket a minisztérium és szövetségi ügyészek együtt végeznek - a Boeing 737 MAX típusú repülőgépeire vonatkoznak. Ilyen gép zuhant le a múlt vasárnap Etiópiában, tavaly októberben pedig Indonéziában.

A minisztérium azt vizsgálja: megfelelőek voltak e a gépek biztonsági rendszerei, és megalapozottan adták-e ki rájuk a repülési engedélyeket. A helyzet pikantériája, hogy az amerikai légügyi hatóság kezdetben még attól is vonakodott, hogy a géptípus repülési engedélyét felfüggessze, biztonságosnak minősítve azt. Csak miután sok másik ország köztük teljes Európa) kitiltotta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés