Előfizetői tartalom

Amikor a buszvezető is tátott szájjal néz - Élesben teszteltük a jövő közlekedését Budapesten

Június eleje óta élesben is elérhető a mobiljegy a budapesti közlekedésben, egyelőre a 100E reptéri buszra lehet így megváltani a jegyet. Néhány bosszantó apróságtól eltekintve ezzel végre a magyar főváros is belépett a huszonegyedik századba, amit még szokni kell. Azért az ebben élen járó Londontól persze még mindig nagyon messze járunk, de kezdetnek egész jól működik a budapesti mobiljegy.

Sokat elárul a budapesti mobiljegy rendszerről, hogy amikor éjjel fél tizenkettőkor a Liszt Ferenc Nemzetközi Reptéren próbáltam leolvasni a busz oldalán lévő QR-kódot, az épp jegyet árusító sofőr is csak tátott szájjal nézte, mit akarok én a járgányától. Addigra én már "rutinos" felhasználó voltam, hiszen másfél nappal korábban ugyanígy utaztam ki a repülőtérre....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés