Előfizetői tartalom

Ausztriában is olcsóbb a dízel, mint Magyarországon

Portfolio
Nem számít kiemelkedőnek magasnak a hazai benzinár a kelet-európai térségben, ugyanakkor a gázolaj tekintetében már inkább a drágább országok között szerepel Magyarország. Ha pedig azt is megvizsgáljuk, mennyi üzemanyag vásárolható a havi átlagos nettó jövedelemből itthon és más régiós országokban, még kevésbé kedvező eredményt kapunk.

A hazai benzináraknál a nyugat-balkáni tarifák is magasabbak, ugyanakkor az is látható, hogy az osztrák kutakon alig kell többet fizetni egységnyi benzinért, mint Magyarországon, állapítható meg a kelet-európai országok, Ausztria és Németország üzemanyagárait összevetve. Körképünk szerint a benzinért csak Oroszországban, Ukrajnában, az EU két kelet-balkáni államában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés