Előfizetői tartalom

A Tesla a VW-botrány legnagyobb nyertese

Portfolio
A Volkswagen-botrány kirobbanása óta az egyes autógyártók részvényei eltérően teljesítenek. A befektetők nagyjából azon logika mentén adták intenzíven vagy kevésbé látványosan a szektor egyes szereplőit, hogy az eladásaikon belül mennyire hangsúlyos a dízel járművek aránya, illetve a botrány eszkalálódása esetén érintettek lehetnek-e később vagy sem. Ez alapján nem nehéz kitalálni, hogy a legjobban a Tesla jött ki a mostani eseményekből, az elektromosautó-gyártó ugyanis semmilyen formában nem lehet érintett.

Egyetlen ábrán a lényegA most kipattant Volkswagen-botrány globális méreteket ölt: (1) egyre több ország jelenti be, hogy átfogó vizsgálatot indít a Volkswagen mellett a többi autógyártóval szemben és (2) egyre több gyártó dízel motorral szerelt modelljéről derül ki, hogy (ugyan szoftverrel nem manipulálták a méréséket) a valós körülmények között nem tudja produkálni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés