Fordulat a Porschénál: kiderülhet, melyik vezető tudott a dízelhamisításról

2018. január 12. 19:20    
nyomtatás
 
Egy német bíróság arra szólította fel a Porsche igazgatótanácsát, hogy válaszoljon a részvényesek kérdésére, miszerint a Volkswagen menedzsmentjéből és többségi tulajdonosai közül ki tudott a dízelhamisításról és valóban megsemmisítettek-e erre vonatkozó bizonyítékokat - számol be a hírről a Bloomberg.

Kereskedés Volkswagen-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Az erre vonatkozó bírósági döntések nem sokkal karácsony előtt jöttek ki, ezek értelmében a Porsche igazgatótanácsának válaszolnia kell a még 2016-os éves rendes közgyűlésen feltett öt, a menedzsment előzetes dízelhamisítási ismereteire vonatkozó részvényesi kérdésre. A bíróság mindezek mellett elítélte a Porsche és a Volkswagen válságkezelési módszerét is, kiemelve, hogy nem akadályozták meg dolgozóikat abban, hogy a dízelbotrány felgöngyölítésében akár jelentős segítséget is adó dokumentumokat megsemmisítsék.

A két cég korábban arra hivatkozva nem válaszolt a részvényesek menedzsmenti felelősségre vonatkozó kérdéseire, hogy a vizsgálat folyamatban van, de a mostani bírósági döntéssel változhat a helyzet, a bírók szerint nem lehet ugyanis megtagadni a válaszadást a részvényeseknek külső vizsgálatokra hivatkozva. A Porsche azt nyilatkozta, hogy fellebbez az ügyben, de a bíróság szerint ettől függetlenül is válaszolnia kell a részvényesi kérdésekre.

Fordulat a Porschénál: kiderülhet, melyik vezető tudott a dízelhamisításról


(Bloomberg)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium