Hasítanak a BMW X modelljei

2019. augusztus 13. 11:20    
nyomtatás
 
Publikálta júliusi értékesítési számait a BMW. A kedvezőtlen iparági környezet ellenére majdnem 1%-kal nőtt a csoport értékesítése az első hét hónapban.

Kereskedés BMW-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!


A BMW-nek az év első hét hónapjában 0,9%-kal sikerült növelni értékesítéseit 2018 azonos időszakához viszonyítva. Idén júliusig bezárólag összesen 1 436 382 darab autót adott el a német autógyártó. 2019-re minimálisan több autó értékesítését prognosztizálja a menedzsment. Idén 21 új és ráncfelvarrott modellt tervez bevezetni a BMW.

Üzletágankénti bontás


A BMW márka alatt 1 233 075 darab autót értékesített a társaság az idei első hét hónapban, mely 1,6%-os növekedésnek felel meg. A BMW X osztályt külön ki kell emelni, ugyanis júliusban 27%-kal nőtt az értékesítése éves alapon, és még idén bevezetésre kerülhet az új X6-os modell. Az X2 júliusi értékesítése 43,6%-kal múlta felül a tavalyi értéket, az X3 pedig 56,7%-kal. Az X kategória tette ki a júliusi értékesítések 46%-át.

Az elektromos i3-as modellből 2691 darab fogyott júliusban, mely éves alapon 12,6%-os növekedésnek felel meg, azonban az év első hét hónapjában 2,3%-kal csökkent az értékesítés. 2023-ra terv szerint 25 elektromos modellel fog rendelkezni a BMW csoport.

A MINI márka már nem szerepelt olyan jól a vizsgált időszakban, 200 379 autó fogyott csupán, mely éves alapon 3,5%-os visszaesés.

A motor üzletág jól teljesített és 109 280 darabra, 7,3%-kal tudta növelni eladásait az év első hét hónapjában.

Hasítanak a BMW X modelljei



Regionális teljesítmény


Ázsiában nagyon jól szerepelt a BMW, éves alapon 7%-os növekedést volt eddig képes felmutatni, ezen belül a kínai értékesítés 16,6%-kal nőtt. Európában és Amerikában 2%-kal mérséklődött az értékesítés, azonban Németországban 7%-kal nőtt.

Hasítanak a BMW X modelljei


A BMW árfolyama jelenleg 1%-kal esik, idén már 15%-kal került lejjebb. Ráadásul a 61 dolláros korábbi mélypont is elesett, így tovább folytatódhat az eső trend.

Hasítanak a BMW X modelljei



Címlapkép: Dursun Aydemir/Anadolu Agency/Getty Images


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...



Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Tematikus cikk

Az ügyfélközpontú innovátoroké a jövő (x)

Értékes tudással is támogatja a jövőbe mutató ötleteket az MVM. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír



hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium