Újabb autóipari multinál volt ma sztrájk Magyarországon

2019. február 7. 19:02    
nyomtatás
 
Reggel 9 és 11 között figyelmeztető sztrájkot tart az Életre Tervezett Munkavállalók Szakszervezte (ÉTMOSZ) a miskolci SEG Automotive gyárában.


A cég közleménye szerint ma 9 órától 11 óráig a Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. telephelyén az egyik szakszervezet, valamint a munkavállalók egy csoportja figyelmeztető munkabeszüntetést tartott.

A sztrájkban a munkavállalók közel 10%-a vett részt. Ebben az időintervallumban a termelés egy része állt.


A vállalat jelenlegi béremelési ajánlata és juttatási csomagja már tartalmazza a szakszervezet kéréseinek nagy részét - védekezik a cég. A Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. a közlemény szerint eltökélt abban, hogy méltányos juttatásokat biztosítson munkavállalóinak, és fennakadás nélkül folytatódjon a termelőmunka a gyárban.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a szakszervezet nem tudott megállapodni a cég vezetésével a 2019-es bérekről. A sztrájkfelhívás szerint 12,5 százalékos általános béremelést, 2000 forintos lojalitási bónuszt, a munkába járás teljes finanszírozását, valamint 15 ezer forintos karácsonyi bónusz bevezetését követeli. A szakszervezet jubileumi jutalom bevezetését követeli 5 év után, valamint éves szinten 30 ezer forintos juttatást SZÉP-kártyán.

2019.02.06 11:12 Újabb autóipari multinál lesz sztrájk Magyarországon

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Elemző
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium