Varga Mihály a Tesla központjában járt

2018. július 12. 10:28    
nyomtatás
 
Az amerikai cégek jól érzik magukat Magyarországon, ezt jól mutatja az is, hogy több mint 1500 amerikai irányítású vállalkozás működik hazánkban, amelyek mintegy 100 ezer embernek adnak munkát - jelentette ki Varga Mihály, miután magyar üzleti delegáció vezetőjeként a Tesla Fremont-i központjában tárgyalt. A minisztérium közleménye szerint a kormány további amerikai befektetéseket kíván ösztönözni Magyarországon.

Kereskedés Tesla-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Magyarország az autóiparban elért erős pozícióit továbbra is szeretné megtartani, ezért abban érdekelt, hogy a jövőbe mutató technológiák érkezzenek az országba - olvasható a pénzügyminisztérium közleményében, ami arra utal, hogy Magyarország nem szállt ki a Tesla-gyárért folytatott versenyből, bár Elon Musk vezér legutóbbi nyilatkozata alapján Németország a favorit.

Legutóbb Szijjártó Péter külügyminiszter járt az amerikai elektromos autógyártó vállalatnál:

2017.12.15 08:42 Szijjártó Péter a Teslával tárgyalt Amerikában

Az európai gigafactory gyárért folytatott versenyről részletesen itt írtunk korábban:

2017.03.11 13:30 Bréking: Magyarország már harcolhat a Tesla európai gigagyáráért!

A pénzügyminiszter hangsúlyozta, az Amerikai Egyesült Államok a második legfontosabb befektetőnek számít Magyarországon, mind az amerikai cégek leányvállalatainak hozzáadott értéke, mind pedig az általuk foglalkoztatottak száma alapján.

A kormány további amerikai befektetéseket kíván ösztönözni Magyarországon - olvasható a közleményben.


A közép-európai térségben Magyarország az első ország, amely átfogó elektromobilitási koncepciót dolgozott ki, elősegítve ezzel a károsanyag-kibocsátás csökkentését, növelve az ország energiabiztonságát - tette hozzá. Varga Mihály a PACCAR cégcsoport vezetőivel is találkozott, amely cég a DAF teherautók gyártója. A DAF Hungary Kft. immár kilenc éve vezeti a magyarországi forgalomba helyezési statisztikákat a nehéz-tehergépjárművek kategóriájában, a Magyarországon eladott új járművek egyharmada ilyen típus.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Tematikus cikk

Új rendszerben kell számlaadatokat küldeni a NAV-nak (x)

Ingyenes számlázó program is segíti a vállalkozásokat. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium