Előfizetői tartalom

Az adatbotrány ellenére is veszi a Facebookot a világ legnagyobb alapkezelője

Portfolio
Az elmúlt időszak adatbotránya után a Facebook részvényei jelentős esést produkáltak, és míg a piaci szereplők egy része meglehetősen borúsan látja a közösségi média szolgáltató jövőjét, addig a BlackRock szakértői optimisták, a társaság Global Allocation Fund alapja az adatbotrány után növelte a Facebook részvényekben fennálló pozícióját.

Jelentős botrány robbant ki nemrégiben a Facebooknál, miután napvilágot látott, hogy a brit politikai elemzőcég, a Cambridge Analytica 50 millió Facebook felhasználó adatához férhetett hozzá, és ezen adatok felhasználásával a brit cég az amerikai elnökválasztásokat is befolyásolhatta. A botrány később tovább dagadt, a Facebook pedig elismerte, hogy a korábban becsültnél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés