Előfizetői tartalom

Az autógyártók körmére nézne Brüsszel a Volkswagen-botrány után

MTI
Az autógyártókra vonatkozó szabályozás szigorítására tett javaslatot szerdán az Európai Bizottság annak biztosítására, hogy az érintett vállalatok maradéktalanul eleget tegyenek az uniós biztonsági, környezetvédelmi és gyártási követelményeknek, és ezáltal elejét lehessen venni a Volkswagen-csoport dízelbotrányához hasonló újabb incidenseknek.

A brüsszeli testület közleményben tudatta, hogy alapjaiban reformálnák meg az úgynevezett típusjóváhagyási keretrendszert. Jelenleg a nemzeti hatóságok kizárólagos felelősségi körébe tartozik annak igazolása, hogy egy jármű megfelel-e a forgalomba hozatali követelményeknek. A szerdán beterjesztett javaslat értelmében ez egy függetlenebb rendszer keretében működne,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés