FONTOS Megszólalt az Uber – Kiderült, mikor indulnak Budapesten
 
Előfizetői tartalom

Az év legfurcsább tőzsdei bevezetése jön - Minden, amit érdemes tudni róla

Portfolio
A következő pár hétben két izgalmas technológiai cég részvényeivel is megkezdődik a kereskedés a tőzsdén: az unikornisok, vagyis a több milliárd dollárt érő fiatal startupok közül részvénykibocsátásra készül a Dropbox és a Spotify. A Spotify lesz az érdekesebb a kettő közül, nem csak azért, mert várhatóan 20 milliárd dollár körül lehet a piaci kapitalizációja, hanem azért is, mert nem a "szokványos" módon kezdődik meg a kereskedés a részvényekkel. Aswath Damodaran legújabb blogposztjában a cég kilátásairól és a részvények reális áráról ír.

Az elmúlt hetekben két nagy figyelemmel övezett "unikornis" jelentette be, hogy tőzsdére készül: az internetes tárhelyet kínáló Dropbox és a streaming zeneszolgáltató, a Spotify is közzétette prospektusát. A várakozások szerint a Spotify lesz a nagyobb a piaci kapitalizáció alapján, de nemcsak emiatt lesz izgalmasabb, hanem azért is, mivel nem a szokványos módon megy tőzsdére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés