Az OTP volt a nap nyertese Percről-percre

2018. január 11. 17:08    
nyomtatás
 
Reggel még úgy tűnt, hogy a tegnapi esések után újra beindult az emelkedés, azonban a nap második felére elromlott a hangulat, a DAX például már 0,7 százalékos mínuszban zárta a napot. Bezzeg a magyar tőzsde az OTP vezetésével 0,3 százalékot emelkedett.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Bezárt a BÉT 2018.01.11 17:08

A nap végére a magyar tőzsde újra a pozitív tartományba emelkedett, ami a blue chipek közül főként az OTP 1,4 százalékos erősödésének volt köszönhető. A többi nagypapír közül még a Magyar Telekom tudott 0,7 százalékot emelkedni, míg a Mol 0,2 százalékot, a Richter pedig 0,4 százalékot esett.

Kispapír rali 2018.01.11 14:42

A nap második felére elromlott a hangulat a nyugat-európai tőzsdéken, a DAX már 0,4 százalékos mínuszban áll. Bezzeg a magyar tőzsdén a kispapírok közül több szárnyalásba kezdett, a NordTelekom napi limittel 50 százalékot, míg a Bif 19, a FuturAqua 16, a Csepel pedig 11 százalékot emelkedett.

Itt az új magyar sztárrészvény! 50% emelkedés csak ma 2018.01.11 13:18

Tavaly nyár óta megtízszereződött a NordTelekom árfolyama. Legyinthetnénk erre, mert hát több hazai kispapírral is valami hasonló történt az elmúlt hónapokban, de ami a távközlési cégnél történik, az mégis elképesztő, az elmúlt négy nap alatt 2,5-szeresére emelkedett az árfolyam, hír pedig egyelőre nincs az egyébként évek óta zsugorodó, masszívan veszteséges cégről. A pletykagyár már dübörög.

tovább a cikkhez...

Dél-Korea lecsapott, zuhan a bitcoin 2018.01.11 11:15

Az elmúlt 24 órában ismét mélyrepülésbe kezdett a bitcoin árfolyama, ami nem is véletlen, Dél-Koreában a helyi tőzsdékre, Kínába pedig a bányákra csaptak le a hatóságok.

tovább a cikkhez...

Megugrott az OTP 2018.01.11 09:08

Az OTP gyorsan 1 százalék feletti pluszba ugrott, aminek köszönhetően a BUX a pozitív tartományba emelkedett. Ezzel a magyar nagybank papírjai újra megközílették a 11 ezer forintot.

Kinyitott Európa 2018.01.11 09:01

Ahogy arra számítani lehetett, emelkedéssel indult a nap Nyugat-Európában, a DAX és a francia CAC 40 0,1 százalékot erősödött. Közben a BUX 0,1 százalékot esett, ami blue chipek közül a Richter 0,8, a Mol pedig 0,3 százalékot gyengülésének tudható be, míg az OTP 0,6 százalékot ugrott.

Ennyi volt a korrekció? 2018.01.11 08:24

  • Tegnap már némileg megtorpantak a tőzsdék a tengerentúlon, miután még kedden az amerikai részvényindexek új történelmi csúcsra emelkedtek, ezzel pedig az S&P 500 és a Nasdaq egymást követő hatodik alkalommal ment új csúcsra. A részvénypiaci emelkedés elsősorban annak tudható be, hogy a héten kezdődő gyorsjelentési szezon előtt a befektetők optimisták a legfrissebb negyedéves számokkal kapcsolatban, és az is fokozza az optimizmust, hogy úgy tűnik, a két Korea több fronton is közeledik egymáshoz.

  • A magyar tőzsde tegnap fél százalékot esett, a blue chipek közül a Mol (1,7%) és az OTP (-0,6%) papírjai ütötték a befektetők.

  • A határidős részvényindexek jelen állása alapján nyitáskor ugyan mérsékelten, de emelkedhetnek a fontosabb európai börzék.

  • A bitcoin ára 10 százalékkal, 13 500 dollár környékére esett, miután Dél-Koreában a tőzsdékre, Kínában pedig a bányákra csaphatnak le a hatóságok.

  • Az olaj ára 2014 óta nem látott szintre emelkedett, ami részben az OPEC kitermelés-visszafogásának, részben a keresleti oldal élénkülésének tudható be, ez pedig táplálja azokat a reményeket, hogy még az idei második félévben egyensúlyba kerülhet az olajpiac

.

Mire figyeljünk?

Csütörtökön jön az év első 12 hónapos dkj-aukciója az adósságkezelőtől, melyen várhatóan felpörgetik majd a kínálatot. Kora délután pedig az Európai Központi Bank legutóbbi ülésének jegyzőkönyve jelenik meg, melyből a befektetők megpróbálhatnak kiolvasni érdemi információkat a jegybank várható kamatpolitikájáról.

Ennyi volt a korrekció?

Címkék: dax, tőzsde, vállalatok

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium