Előfizetői tartalom

Besatírozza a régiós térképet az OTP, már megint bankot vett

Nagy Viktor, Tirana
Futószalagon veszi meg az OTP a SocGen régiós bankjait, most egy albán bank megvásárlásának végére tett pontot az OTP. Az új albán bank az OTP csoport számaihoz nem tesz sokat hozzá (mérlegfőösszeg, hitel, betét szinten kb. 1,5%), de új országban jelent meg a magyar bank, vagyis arra mindenképpen jó volt az akvizíció, hogy ezzel tovább színezte a régiós térképet az OTP, és egy olyan országban vetette meg a lábát, ahol biztató a gazdasági növekedés és jó a demográfia, Albánia egy olyan ország, ahol Csányi Sándor is szívesen szétnézne befektetések után. Albániában azért az organikus növekedés mellett szükség lehet további akvizíció(k)ra, hogy megfelelő (értsd, mérlegfőösszeg alapján kétszámjegyű) piaci részesedése legyen az OTP-nek. A Portfolio Tiranából tudósít.

Albán bankot vett az OTPTavaly augusztus elején jelentette be az OTP, hogy adásvételi szerződést írt alá a Societe Generale Csoport albán leánybankja, a Banka Societe Generale Albania 88,89 százalékos részesedésének megvásárlásáról. Múlt hét pénteken megtörtént az albán tranzakció pénzügyi zárása, melynek eredményeként a Banka Societe Generale Albania az OTP Bank 100%-os...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés