Üzlet

Bárkinek elérhetőek az Ipar 4.0 kulcs technológiái Magyarországon

Portfolio
Az Ipar 4.0 kulcs technológiái, az industrial IoT, a gyár és robotszimuláció, valamint a kiterjesztett valóság voltak a főbb témái Nyírő Ferenc előadásának az Ipar 4.0 konferencián. Az S&T Consulting Hungary Kft. üzletágvezetője az ipari digitalizáció korszerű eszközeit mutatta be, amelyek segítségével a hazai vállalatok is az élmezőnybe kerülhetnek.

Az S&T AG vezető szerepet tölt be Közép-Kelet Európában, mint IT rendszerintegrátor. A magyarországi operációja, amely közel 240 munkatársat foglalkoztat, meghatározó a hazai IT cégek között

- emelte ki Nyírő Ferenc, az S&T Consulting Hungary Kft. ipari digitalizáció üzletágvezetője.

Majd hozzátette, cégcsoportjának az a különlegessége, hogy faltól-falig megoldásokat tud adni a vállalkozások számára. Olyan területeken vannak jelen az ipari digitalizációban, mint például az IT hálózat, az IT biztonságtechnika, a CAD/ CAM/CAE/IoT és PLM, vagy az ügyféltámogatás és outsource. Nem véletlen, hogy olyan cégek szavaztak már bizalmat az S&T Consulting Hungary Kft.-nek, mint a Bosch, a Continental vagy éppen az Audi Hungária.

Bárkinek elérhetőek az Ipar 4.0 kulcs technológiái Magyarországon
Nyirő Ferenc, Ipari Digitalizáció üzletágvezető, S&T Consulting Hungary Kft.

Az Ipar 4.0 néhány kulcs IT területe

Nyírő Ferenc több elemét is kiemelte az Ipar 4.0-nak, amelynek több olyan területe is van, amely már korábban is létezett, de most újabb lendületet kapott és nagyon megerősödött. Ide tartozik a Model-Based Definition, a robot és ergonómia szimuláció, a topológiai optimalizáció, az additív gyártás, vagy éppen az asszociatív BOM menedzsment. Illetve egyre erősebb azoknak a technológiáknak a térnyerése, amelyek valós idejű adatelemzés alapján létrehozott döntésekről szólnak mindenféle szakterületen. Legyen szó akár szervizről, gyártásról, vagy éppen termékfejlesztésről, ezek a technológiák egyaránt alkalmazhatóak. Ide tartozik például az Internet of Things - vagy a "dolgok" internete -, vagy éppen a gyártásirányítás és monitorozás.

Legalább ennyire fontos terület a gyár és a robotszimuláció is, amelyeknek meghatározó szerepe lesz a jövőben

- jelentette ki Nyirő Ferenc.

Majd hozzátette, hogy az általuk kínált szoftverek alkalmazásával lehetőség van arra is, hogy egy komplett gyárat rakjon össze valaki és az egyes folyamatokat bemutassa a partnerének. Ráadásul lehetőség van arra is, hogy a létrehozott terveket az alkotója kitegye 3D-s pdf-be. De megoldott az is, hogy kitegye őket- egyetlen kattintással - virtual realitybe, amelynek köszönhetően virtuális sétát is tehet a partner a leendő gyárban.

A fizikai és a digitális világ konvergál

Napjaikban a fizikai és a digitális világ konvergálásának, összeolvadásának vagyunk a szemtanúi

- emelte ki Nyrő Ferenc.

Pár évvel ezelőtt ki gondolta volna, hogy a Microsoft, vagy éppen a Google hardvereket fog fejleszteni. De megfordítva, ki gondolta volna azt, hogy egy GE szoftvercégként fog megjelenni a piacon tette hozzá. Ez a konvergencia kihat majd a ma ismert világunkra.

Kulcspozícióban a piacon

Az IoT lehetőséget ad a menedzsmentnek, hogy feltételezések helyett, valósidejű, tényekre alapozva hozzák meg a döntéseiket

- jelentette ki Nyirő Ferenc.

Az S&T AG, illetve az S&T Consulting Hungary Kft. kiemelt partnere kulcs pozícióban van ezen a piacon, hiszen több évtizedes tapasztalatot szerzett a "dolgok" digitális definíciójában, a digitális világban és az utóbbi 1-2 évben durván 1 milliárd dollárt ölt az IoT technológia fejlesztésébe. Ezt az összeget fejelte meg a Rockwell, amely további 1 milliárd dollárt adott 2018 nyarán, cserébe résztulajdonos lett a vállalatban.

A PTC kidolgozott egy platformot, amely kész környezetet biztosít az innováció kiteljesítéséhez, projektek indításához. Ez pedig azért nagyon nagy előny, mert jól kell gazdálkodni az informatikusok idejével, erre tökéletesen alkalmas ez a platform, amely a következő részekből áll:

Bárkinek elérhetőek az Ipar 4.0 kulcs technológiái Magyarországon

Az AR technológia egyre több területen terjed el

Az Augmented Reality (AR) rendkívül sok területre épült be, a vizualizáció és a betanítás új szintjét jelenti

- jelentette ki Nyírő Ferenc. Konkrét példaként a Caterpillart említette, ahol az alkalmazottnak lehetősége van arra is például az AR-technológiának köszönhetően, hogy kiolvassa egy berendezés aktuális adatait. Abban az esetben, ha a kiolvasás során kiderül, hogy probléma van, a megoldás egy szerelési útmutatót vetít ki a szereplő elé, aki ennek köszönhetően sokkal gyorsabban el tudja hárítani a keletkezett problémát.
Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
nő tőzsde