Előfizetői tartalom

Beleszerettek a profik az OTP-be

Portfolio
A korábbi hónaphoz képest valamelyest csökkent a hazai részvénypiaci kilátásokkal kapcsolatos optimizmus az alapkezelők körében, mind rövid, mind pedig hosszú távon - derül ki a Portfolio.hu által készített szokásos havi felmérésből. Mindez azonban a részvények saját benchmarkhoz képesti súlyozásában nem érhető tetten: az eszközosztály esetében 33%-os nettó felülsúlyozás figyelhető meg, amire 2008 májusa óta nem volt példa. A 4 blue chip között ezúttal az OTP lett a profik kedvence.

A felmérésben résztvevő alapkezelők: Aegon, Allianz, Buda-Cash, Concorde, Dialóg, Diófa Alapkezelő, Generali, ING, K&H, MKB, OTP, Plotinus, Quaestor. Az év első hónapja hagyományosan erős szokott lenni a részvénypiacokon, ez most sem volt másként, a vezető amerikai részvényindexek 4-6%-os emelkedést produkáltak januárban. A magyar piac sem maradt ki ezúttal a jóból, a BUX...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés