Beszakadt a BUX az Európai Parlament döntése után és úgy is maradt Percről-percre

2018. szeptember 12. 17:07    
nyomtatás
 
Az európai tőzsdéken jó volt a hangulat szerdán, de nem voltak nagy emelkedések, a kereskedelmi háborúval kapcsolatos aggodalmak árnyékolták be a kereskedést. A magyar tőzsde alulteljesítő volt, miután megszavazta az Európai Parlament plenáris ülése a Judith Sargentini holland liberális parlamenti képviselő nevével fémjelzett jelentést.

Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Nem szépített a nap végére a BUX 2018.09.12 17:07

A nap végéig kitartott az enyhén pozitív hangulat az európai tőzsdéken, a BUX alulteljesítő volt a 0,7 százalékos esésével. Az OTP 0,6, a Mol 0,8, a Richter szintén 0,8 százalékot esett, a Magyar Telekom pedig stagnált.

Beszakadt a BUX 2018.09.12 13:12

Hirtelen megütötték a forintot és a magyar tőzsdét is, miután az Európai parlament elfogadta a Magyarországgal szemben készített Sargentini-jelentést. A BUX közel fél százalékos mínuszban tartózkodik.

A befektetők figyelme egyértelműen most Magyarország felé fordult, a BUX már tegnap is alulteljesítő volt és ma is a leggyengébben teljesítő index Európában.

Főként a közepes-és kisebb papírok esnek ma a magyar tőzsdén, a blue chipek közül a Richtert ütik a leginkább, de ez már reggel óta így van, a szavazástól függetlenül. Az OTP 0,1 százalékos esésével a középmezőnyben van a régiós bankok között a mai kereskedésben.

A Magyar Telekom emelkedésével még felülteljesítő is a régiós távközlési cégek között.

A hazai blue chipek közül a Mol lóg ki a leginkább a szektortársak között, 0,1 százalékot esett az olajpapír árfolyama, miközben az európai olajvállalatok részvényei emelkednek.

A kisebb részvények közül a Mészáros-papírok esnek a leginkább, a Konzum 4,1 százalékkal, az Appeninn 2,2, az Opus 2,4 százalékkal került lejjebb.

Esnek a Mészáros-papírok 2018.09.12 12:34

Mérséklődött a Richter esése a déli órákra, már csak 0,4 százalékos mínuszban tartózkodik a részvény. Gyengén teljesítenek viszont a "Mészáros-papírok", a Konzum 3,7, az Appeninn 2,5, az Opus 1,5 százalékot esett.

Gyorsítottak a Mol óriásberuházásán 2018.09.12 10:42

Aláírta a Mol és a Thyssenkrupp Industrial Soliutions AG az 1,2 milliárd eurós poliol üzem tervezési, beszerzési és kivitelezési feladataihoz kapcsolódó szerződéseket. A projekt a Mol csoport történetének legnagyobb organikus beruházás, amellyel a magyar társaság az egyetlen integrált poiliolgyártó lesz Közép-Kelet-Európában. Az üzem gyorsított beruházásban készül majd el, így az eredeti tervnél hamarabb, 2021 második felére elkészül - mondta Hernádi Zsolt, a Mol vezérigazgatója a sajtóeseményen.

tovább a cikkhez...

Mától lehet megvenni a "kínai Tesla" részvényeit 2018.09.12 10:41

Ma indul a kereskedés a "kínai Tesla", a Nio részvényeivel az amerikai tőzsdén, miután lezárult a részvénykibocsátás. A Reuters értesülései szerint a cég által megcélzott ársáv alsó határán keltek el a részvények, amivel 6,41 milliárd dollárra értékelték a céget.

tovább a cikkhez...

Mínuszban a BUX 2018.09.12 09:37

Miközben az európai tőzsdéken kitartanak a mérsékelt pluszok, a BUX mínuszba fordult. Az OTP kivételével az összes blue chip esik, a legnagyobb mértékben a Richter. A reggeli emelkedés után most már 1,7 százalékos mínuszban tartózkodik a hazai gyógyszergyártó.

Új termék kerül a Richter palettájába 2018.09.12 09:08

A Richter licenc és szállítói megállapodást kötött a Mithra Pharmaceuticals-szal, egy, a Mithra által Estelle márkanév alatt kifejlesztett fogamzásgátló készítmény licencéről és szállításáról. A megállapodás földrajzi hatálya Európára, valamint Oroszországra terjed ki.

tovább a cikkhez...

Emelkedik a Richter 2018.09.12 09:03

Mérsékelt emelkedéssel indul a nap az európai tőzsdéken, a Stoxx 600 és a FTSE-100 0,1 százalékos pluszban nyitott. A BUX 0,4 százalékos pluszban áll a nyitást követő percekben, főként a Mol-nak és a Richternek köszönhetően. A két papír 0,6 és 0,8 százalékot erősödött.

A Richter ma reggel bejelentette, hogy licenc és szállítási megállapodást kötött a Mithra Pharmaceuticals nevű céggel az Estelle, egy új orális fogamzásgátló értékesítéséről.

Emelkedéssel indulhat a hét harmadik napja az európai tőzsdéken 2018.09.12 08:44

Mi történik a tőzsdéken?

  • A kereskedelmi háborús aggodalmak árnyékában eséssel indult a hét második napja a tengerentúli tőzsdéken, a hangulat azonban javult a kereskedés második felében, az amerikai részvényindexek mérsékelt emelkedése egészen a keddi piaczárásig kitartott, különösen jól teljesítettek a technológiai szektor részvényei. A Dow végül 114 pontos emelkedés mellett 0,4 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,4 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 0,6 százalékos emelkedéssel zárta a hét második napját.

  • Az Apple szerdán tartja a következő termékbemutatóját, amelynek során a társaság a bemutatja az új iPhone-okat, az előzetes várakozások szerint a cég 3 okostelefont mutathat majd be, a várhatóan iPhone 9-es néven érkező készülék mellett két további készülék is érkezhet majd. Az Apple emelkedéssel zárta a keddi kereskedést, a társaság részvényei 2,5 százalékkal kerültek feljebb.

  • Az ázsiai részvényindexek felemásan teljesítenek a hét harmadik napján, az USA és Kína kereskedelmi konfliktusa továbbra is árnyékot vetett a kínai tőzsdékre, miután Kína tegnap bejelentette, hogy a WTO-hoz fordul majd, hogy szankciókat vethessen ki az Egyesült Államokra. A hongkongi részvényindex 14-hónapos mélypontra esett a kereskedés első felében, a szerdai piaczárás felé közeledve a Hang Seng azonban előző napi záróértéke közelébe kapaszkodott vissza, míg a sanghaji tőzsde is stagnált. Ázsia más részein sem volt egyértelmű az irány, A Nikkei 0,3, a dél-koreai Kospi 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a szingapúri tőzsde pedig 0,1 százalékkal került feljebb.

  • Nagyot esett a magyar tőzsde kedden, a BUX index 831 pontos mínusz mellett 2,2 százalékkal került lejjebb, a hazai blue chipek kivétel nélkül eséssel zárták a napot, a Magyar Telekom 0,6, a Richter 1 százalékkal került lejjebb. Különösen rossz napja volt az OTP-nek és a Molnak is, a bankpapír 3 százalékos esés után 10 040 forinton zárt, míg az olajvállalat árfolyama 2,6 százalékos esés után 2664 forinton fejezték be a keddi kereskedést.

  • A határidős DAX index 32 ponttal került feljebb szerda reggel, 0,3 százalékos emelkedést vetítve előre a mai piacnyitásra.

  • A forint gyengül szerda reggel az euróval szemben, egy euró 324,90 forintba kerül, egy dollárért pedig 280,38 forintot kell fizetni ma reggel.

Mire figyelnek a befektetők?

  • Szerdán a KSH az augusztusra vonatkozó ipari termelési statisztikáit teszi közzé.

  • A hét harmadik napján az eurozónából az ipari termelési adatsor érkezik majd.

  • Az Egyesült Államokból a Fed Bézs Könyvét publikálják.

Emelkedéssel indulhat a hét harmadik napja az európai tőzsdéken

Mi történt idén a tőkepiacokon?

Nagyot estek kedden a magyar blue chipek, a hazai nagypapírok idei teljesítménye kivétel nélkül negatív, az OTP 6,3, a Magyar Telekom 10,9, a Richter árfolyama pedig 22,7 százalékkal került idén lejjebb.

Emelkedéssel indulhat a hét harmadik napja az európai tőzsdéken

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium