Előfizetői tartalom

Botránnyá fajult a MOL ügylet - orosz lapok az OMV eladásárról

Portfolio
Magyarországon sokkot okozott, hogy az orosz Surgutneftegas (Szurgutnyeftyegaz) az osztrák OMV-től megvásárolta a MOL részvényeinek 21,2 százalékát, s ezzel belépett azon orosz cégek sorába, amelyeket Európában a nemzetbiztonságot fenyegető veszélynek tekintenek - írta csütörtökön a Kommerszant, míg a Vedomosztyi a magas árral kapcsolatban annak a gyanújának adott hangot, hogy azt nem csak a részvényekért fizették.

Kommerszant: botránnyá fajult a vásárlás A Kommerszant szerint botránnyá fajult a vásárlás. A lap részletesen idézte a Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója által a parlamenti meghallgatáson és az AFP francia hírügynökségnek mondottakat - elsősorban azt, hogy az üzlet nem tekinthető barátságosnak -, továbbá a Surgutneftegas által eredetileg kiadott közleményt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés