Brutális akciókkal jön a Szinglik napja!

2018. november 9. 10:21    
nyomtatás
 
A világ legnagyobb vásárlási ünnepévé nőtte ki magát a "Szinglik Napja", ami Kínán kívül csak az utóbbi években kezd ismertté válni. A hatalmas akcióiról ismert nap idén november 11 vasárnapra esik és a várakozások szerint már többet fognak költeni az emberek ezen a napon online, mint az Egyesült Államokban Hálaadáskor, Fekete Pénteken és a Kiber Hétfőn együttvéve.

Kereskedés Alibaba-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A nemzetközi részvénypiacokról is lesz szó a Portfolio következő klubján.


A "Szinglik napjának" gyökerei egészen a '90-es évekig nyúlnak vissza, kínai egyetemista férfiak kezdték el, akik az egyedülállóságukat ünnepelték. Az Alibaba 2009-ben látta meg a lehetőséget az "ünnepben" és kezdett el először hatalmas akciókat kínálni a Tmall platformján, ami az egyik legnagyobb e-kereskedelmi szolgáltatása.
Abban az évben 7,8 milliárd dollárt költöttek ezen a napon a vásárlók, tavaly pedig már több mint 25 milliárd dollárt.


Ezzel az összeggel mostanra a világ legnagyobb online vásárlási ünnepe lett a "Szinglik napja", összehasonlításképp az Egyesült Államokban a "Kiber Hétfőn" 7 milliárd dollár körüli az online költés, a teljes hálaadási hétvégén (Hálaadáskor, Fekete Pénteken és a Kiber Hétfőn) pedig összesen 14,5 milliárd dollár volt tavaly.

Az idei évre kissé borúsabbak a kilátások Kínában a kínai részvénypiacok gyengélkedése és a kínai-amerikai kereskedelmi háború árnyékában, ami visszavetheti a fogyasztási kedvet. Az kínai internetes kereskedelmi óriás, az Alibaba harmadik negyedéves gyorsjelentésében visszavágta az idei évre vonatkozó bevételvárakozását a makrogazdasági környezetre hivatkozva.

A címlapkép forrása: AFP

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium